Γιατι Χρειαζομαι Ειδικο

Γιατί χρειάζομαι ειδικό;

Είναι σαφές πλέον σήμερα ότι η εξειδίκευση καί στην οδοντιατρική επιστήμη είναι επιβεβλημένη.

Η ενδοδοντική θεραπεία, όρος ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως απονεύρωση, είναι μια από τις πιο κοινές οδοντιατρικές διαδικασίες που μπορεί να σώσει στην κυριολεξία το φυσικό σας δόντι και να αποτρέψει την ανάγκη για εξαγωγή, εμφύτευμα ή γέφυρα. Μπορεί να αποτρέψει δηλαδή να έρθετε αντιμέτωποι με περαιτέρω χρονοβόρες, κοστοβόρες αλλά και επίπονες πολλές φορές διαδικασίες οδοντιατρικής περίθαλψης.

Ο τομέας της Ενδοδοντίας ασχολείται με την παθολογία του πολφού και των περιακρορριζικών ιστών των δοντιών καθώς επίσης και με την αιτιολογία αλλά και την διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των νόσων και των βλαβών αυτών.

Σκοπός της ενδοδοντικής θεραπείας είναι η διατήρηση της φυσικής οδοντοφυΐας για όλη τη ζωή κάνοντας το κατεστραμμένο ή τραυματισμένο δόντι βιολογικά ανεκτό, χωρίς παθολογικά συμπτώματα και λειτουργικά ενεργό. Επομένως, κύρια επιδίωξη της ενδοδοντίας είναι η αποφυγή της ανάγκης για εξαγωγή του δοντιού λόγω φλεγμονής του πολφού ή για λόγους αποκατάστασης της μύλης του δοντιού.

Όταν ένα δόντι τερηδονιστεί σε τέτοιο βαθμό που προσβληθεί ο πολφός του, τότε ο πολφός θα πρέπει να καθαριστεί και να αφαιρεθεί. Ο πολφός είναι ο μαλακός εσωτερικός ιστός του δοντιού, ο οποίος αποτελείται από αγγεία και νεύρα.

Ο πολφός του δοντιού μπορεί να μολυνθεί όταν το δόντι: 

  • έχει σπάσει
  • έχει τερηδονιστεί
  • έχει τραυματιστεί είτε πρόσφατα είτε στο παρελθόν.